Søndag, 29 oktober 2017 13:00

Lutherdag

Luthermesse - for alle kirker i 9460

Søndag d. 29. oktober kl. 13.00.

martin luther

Reformationsjubilæet – markeringen af 500-året for Martins Luthers opslag af teserne på kirkedøren i Wittenberg, hvorved reformationen igangsattes – kommer på ingen måde til at gå stille for sig i 9460 Brovst. De fire pastorater i området er nemlig gået sammen om en festlig

markering af den historiske begivenhed med en Lutherdag søndag d. 29. oktober, hvor der først vil være Luthermesse i Brovst Kirke, siden markedsdag på Bratskov Herregård med gøgl, korkoncerter, smagsprøver, udstillinger, arbejdende værksteder m.m.

Dagens forløb er:

Kl. 13.00: Luthermesse i Brovst Kirke.

Ved Luthermessen, der bliver den eneste gudstjeneste i hele 9460 Brovst denne søndag, medvirker alle præster i området samt de fl este lokale kirkemusikere. Messen vil foregå efter Luthers forskrifter og undervejs med musikalske indslag.

Fra kl. 14.30: Markedsdag på Bratskov Herregård.

Eftermiddagen rummer her et væld af aktiviteter. Først og fremmest lægger Aktivitetsforeningen ”Rødder og Vinger”, der arbejder med historisk levendegørelse fra primært middelalderen, vejen forbi med gøgl, der kan opleves på gårdspladsen, hvis vejret tillader det – eller indendørs. I herregårdens stuer og saloner optræder foreningen med forskellige arbejdende værksteder.

Riddersalen vil genlyde af korsang, idet de lokale kirkekor fra Øland-Langeslund, Torslev-Ø. Svenstrup og Brovst sammen med Øland Karlekammerkor samt Hanbokoret tilsammen giver tre minikoncerter med nyt og gammelt musik, hvoraf en del af det sidste naturligvis vil være fra tiden omkring Luther.

Selve historien om Luther og reformationen bliver formidlet via plancher i den store stue i underetagen, hvor der også vil være en udstilling af historiske genstande fra 9460-områdets kirker, fx en klingbeutel (indsamlingspose på stang), en Christian d. IV-bibel og fornemt kirkesølv fra 1600- og 1700-tallet. Desuden vil lokale kunsthåndværkere give deres spændende bud på fortolkninger af bl.a. Lutherrosen.

Noget for ganen vil der naturligvis også være. Den kan læskes med smagsprøver på Luther-øl fra Bryghuset Vendia i Hjørring, hele tre forskellige slags, med mulighed for at købe de gyldne dråber med hjem. Fra Guldbageren Brovst er der Luther-lagkager, og hertil kan købes kaffe, hvor alle indtægter fra salget går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp. I spisestuen bydes der desuden på solid 1500-tals mad, tilberedt af Skovsgård Hotel.

Kl. 16.15: Dagen på Bratskov slutter med ildshow ved ”Rødder og Vinger”.

Pyramide

dorothea-rantzau