Folkekirkens Familiestøtte

BLIV FRIVILLIG I FOLKEKIRKENS FAMILIESTØTTE!

familiestotte-ogo-ny-strFolkekirkens Familiestøtte rækker hånden ud til mange forskellige familier med børn i alle aldre. Vi har derfor brug for mange frivillige med forskellige talenter; både mænd og kvinder.

Har du lyst til at gøre en forskel i en hel almindelig familie?
Synes du, at det er værdifuldt at hjælpe andre?
Kan du lide at snakke med andre mennesker?
Er du nysgerrig på andre menneskers måde at leve på?

Kan du nikke ja til nogle af disse spørgsmål, og har du tid og lyst til at være med, så hører vi meget gerne fra dig.

Hvad kan du som frivillig hjælpe med?
Der er mange typer af opgaver som frivillig. Uanset opgaven er det vigtigt at huske på, at den frivilliges hjælp er hjælp til selvhjælp for familien.

Krav til frivillige
Vi stiller ikke krav om uddannelsesmæssige faglige kompetencer. Vi er derimod interesserede i at få en god snak om dine personlige evner og erfaringer.
Vi stiller krav om, at alle frivillige har en ren børneattest. Ligeledes sigter vi efter, at alle frivillige er villige til at binde sig som frivillig i mindst et år. Dette gør vi af hensyn til familierne, som ofte har brug for stabilitet over længere tid.
Vi forventer naturligvis ikke, at du er i stand til at hjælpe med alle typer af opgaver. Der vil blive indgået aftale med dig om hvilke typer opgaver, du brænder for at være med til at sætte fokus på i hjemmene – ud fra de interesser, erfaringer og kompetencer, du har.
Vi ønsker frivillige, som ud over at bruge af deres tid i hjemmene, også er indstillet på deltage i supervision samt møder med andre frivillige i lokalområdet.

Jens Sørensen

Hvordan bliver jeg frivillig?
Ønsker du at blive frivillig, er du velkommen til at kontakte koordinator, Jens Sørensen, 21345401,

mail: jso@km.dk

Hvad kommer der til at ske
Når du har rettet henvendelse til koordinatoren, vil koordinatoren invitere dig til en samtale med henblik på at høre om dine tanker, forventninger og motivation for at blive frivillig. Derefter vil du blive inviteret på et introduktionskursus. I dagene efter kurset vil du og koordinatoren have en opfølgende samtale, hvor det bliver klart, om både du og koordinator fortsat ønsker et samarbejde som frivillig i Folkekirkens Familiestøtte.
Dette møde vil i så fald afsluttes med en samarbejdsaftale, som begge parter underskriver. En samarbejdsaftale forudsætter naturligvis en ren børneattest.