"Op, al den ting, som Gud har gjort!" - salmestafet over skabelsesberetningen

Creacin de Adn

"OP, AL DEN TING, SOM GUD HAR GJORT!" - salmestafet over skabelsesberetningen

Til stor glæde for rigtigt mange blev der i de fire pastorater i 9460 Brovst i 2016-2017 ”løbet” – eller rettere sunget – en stafet over otte runder, der bragte deltagere og medvirkende op gennem salmehistorien. Succesen med dette har følgelig kaldt på en ny stafet, som hermed er en realitet.

Perspektivet skiftes nu fra salmehistorien til den ene skabelsesberetning i 1. Mosebog, nemlig den fra kap. 1-2, vers 4. Her fortælles der, at Gud skabte lys, himmel og jord med himmellegemer, dyr, planter, mennesker osv. på seks dage, medens han på den syvende dag hvilede – eller i hvert fald ikke skabte. Denne struktur tager salmestafetten op: Der bliver en runde for hver dag i skabelsesberetningen, og de salmer, der synges i den pågældende runde, rummer billeder og motiver af det, som Gud netop skabte på den dag, som det handler om. Hele salmestafetten bliver på den måde en sanghyldest til Guds skaberværk, og intet kunne derfor være mere naturligt end at benævne stafetten samlet under Brorsons kendte salmelinje: ”Op, al den ting, som Gud har gjort!”

Skabelsessalmestafetten vil ved hver runde besøge en ny kirke i 9460-området. Ved hver af dem vil de lokale kirkemusikere stå i spidsen for sang og musik, somme tider bistået af gæstemusikere. Stafetten ledes af kirke- og kulturmedarbejder Per Iversen.

Der er naturligvis intet krav om at skulle deltage hver gang; deltag når du kan og vil. For dem, der er med i hele stafetten, uddeles der dog ved mål-stregen et ganske uofficielt diplom.

Vel mødt!

PROGRAM FOR STAFETTEN

1. dag: ”Der skal være lys!”
Tirsdag d. 22. januar kl. 19.30 i Torslev Kirke.
Mørke og lys samt dag og nat træder frem som motiver i de salmer, der synges denne aften.

2. dag: ”Der skal være en hvælving i vandene!”
Torsdag d. 7. februar kl. 19.30 i Ø. Svenstrup Kirke.
Himmel-motiver og –billeder udfoldes i denne rundes salmer.

3. dag: ”Jorden skal grønnes!”
Torsdag d. 21. marts kl. 19.30 i Lerup Kirke.
Temaerne i denne rundes salmer vil være hav og jord, træer og planter.

4. dag: ”Der skal være lys på himmelhvælvingen!”
Tirsdag d. 9. april kl. 19.30 i Oxholm Kirke.
Himmellegemerne er i centrum i denne aftens salmer.

5. dag: ”Vandet skal vrimle, og fugle skal flyve!”
Tirsdag d. 24. september kl. 19.30 i Langeslund Kirke.
I denne runde synges der i de udvalgte salmer om fugle og fisk.

6. dag: ”Jorden skal frembringe alle slags levende væsener, og lad os skabe mennesker i vort billede!”
Torsdag d. 24. oktober kl. 19.30 i Koldmose Kirke.
Dyr og mennesker spiller hovedrollerne i denne aftens salmer.

7. dag: ”Gud velsignede den syvende dag og helligede den.”
Tirsdag d. 19. november kl. 19.30 i Brovst Kirke.
Herrens dag og hviledagen er temaerne i denne sidste runde af salmestafetten.

En folder, der beskriver hele stafetten mere udførligt, er at finde i kirker, sognegårde og konfirmandstuer. Desuden er der yderligere information på Facebook, som du kan tilgå ved at klikke HER.